top of page

Amazon, yapay zeka alanına 4 milyar dolarlık yatırım yapıyor!

Haber Merkezi 25.09.2023 - 21:50


 
 

Yapay zeka endüstrisine olan yatırımlar hızla artıyor. Son dönemde, Amazon, yapay zeka girişimi Anthropic'e 4 milyar dolara kadar yatırım yapacağını açıkladı.


 

Amazon, hızla büyüyen yapay zeka sektöründe büyük bir adım atıyor ve 4 milyar dolarlık yatırım yaparak Anthropic'e destek olacağını açıkladı. Bu önemli hamle, Microsoft, Meta, Google ve Nvidia gibi rakiplerinin benzer yatırımlarına paralel bir şekilde gerçekleşiyor. Büyük teknoloji firmaları ve uzmanları, yapay zekayı sektörün sonraki büyük devrimi olarak görüyorlar.


Amazon bu yarışta bende varım diyor.


Amazon, Google'ın Bard'ı ve Microsoft destekli OpenAI gibi metin analizi yapan yapay zeka destekli bir sohbet robotu geliştiren Anthropic'e, başlangıçta 1,25 milyar dolarlık bir yatırım yapacak. Anlaşma kapsamında Amazon, yatırımını toplamda 4 milyar dolara kadar artırma seçeneğine sahip.


Google gibi önemli yatırımcılar arasında bulunan Anthropic, önümüzdeki iki yıl içinde 5 milyar doların üzerinde bir fon toplamayı hedefliyor. Ayrıca, bu ayın başlarında tüketicilere yönelik ilk premium abonelik planını sunan sohbet robotu Claude 2'yi başlattı. Şirket, şu anda piyasadaki en güçlü yapay zeka modellerinden 10 kat daha yetenekli olan ve geçici olarak "Claude-Next" olarak adlandırılan bir modelin oluşturulması üzerine çalışıyor.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page