top of page

Huawei'nin HarmonyOS İşletim Sistemi, 600 Milyon Kullanıcıya Ulaştı!

Haber Merkezi 23.09.2023 - 12:27


 
 

Huawei'nin kurucusu Ren Zhengfei, HarmonyOS'a dayanan 30'dan fazla işletim sistemi geliştirildiğini ve kullanıcı sayısının 600 milyona ulaştığını belirtti.


2019 yılında, ABD, Huawei Technologies'e karşı sert yaptırımlar uygulayarak bu Çinli teknoloji devinin gelişmiş çip teknolojilerine ve Google'ın Android yazılım altyapısına erişimini kısıtladı. Bu yaptırımların sonucunda Huawei, kendi işletim sistemleri olan HarmonyOS'u istemci cihazlar için geliştirdi ve sunucu sistemleri için EulerOS'u kullanmaya başladı. Bu önlemlere rağmen, Huawei kullanıcı tabanını genişletmek için çeşitli çabalarına devam etmektedir.


Ren Zhengfei'ye göre, Huawei'nin ABD yaptırımlarının baskısı altında zorluklarla karşılaşmasına rağmen, şirketin başarılı olma potansiyeli hala var. Zhengfei, Çin'de akıllı telefonlar, tabletler ve endüstriyel ekipmanlar için kullanılan çeşitli HarmonyOS işletim sistemlerinin sayısının 30'u aştığını ve toplam kullanıcı sayısının 600 milyon kişiye ulaştığını belirtiyor. Huawei, bu ekosistemin gelişimi için her yıl binlerce geliştiriciye ve milyarlarca dolarlık sermayeye yatırım yapmaya devam edecektir.

4 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page