top of page

İPhone 15’lerdeki ısınma sorununa Apple’dan açıklama geldi!

Haber Merkezi 01:10.2023 - 18:50


 
 

Apple'ın yeni iPhone 15 modelleri geçtiğimiz günlerde genel satışa sunuldu. Ancak bazı kullanıcılar, telefonlarının sıcaklığının 38 dereceyi aştığını bildirdi. Artan şikayetlerin ardından Apple'dan gelen açıklamada, "Aygıtı kurduktan veya geri yükledikten sonraki ilk birkaç gün boyunca, artan arka plan etkinliği nedeniyle aygıtta aşırı ısınmalar olabilir." ifadesi yer aldı. Ayrıca, Apple'ın bu sorunu bir yazılım güncellemesiyle çözeceği belirtildi.


Telefonlar aşırı ısınmaya başladı


Yeni iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max kullanıcıları, cihazların dokunduğunda anormal derecede sıcak hissettirdiği konusunda yüzlerce şikayetle sosyal medyada ve Apple destek birimine başvurdu. Bazı kullanıcılar, telefonlarının sıcaklığını 38°C'nin üzerinde ölçen termometre sonuçlarının fotoğraflarını paylaştılar.

Artan şikayetlerin ardından Apple, bu ısınma sorununun yazılım ve uygulama hatalarından kaynaklandığını belirterek düzeltmelerin yakın bir zamanda yapılacağını açıkladı.


"ARKA PLAN ETKİNLİĞİ SEBEBİYLE ISINMADA ARTIŞ OLABİLİR"


Şirket, en son iOS 17 yazılımındaki bir hatanın ve bazı üçüncü taraf uygulamaların sisteme aşırı yüklenmesinin cihazın kurulumunu ve kullanıcının verilerini geri yüklemesini fazla çalıştırabileceğini belirtti. Apple yaptığı açıklamada, "Aygıtı kurduktan veya geri yükledikten sonraki ilk birkaç gün boyunca, artan arka plan etkinliği nedeniyle aygıtın daha sıcak hissedebileceğini" ve ayrıca "iOS 17'de bazı kullanıcıları etkileyen bir hatayı bulduk ve bu hatanın bir yazılım güncellemesiyle düzeltilmesinin planlandığını" ifade etti.


Düzenlemeler gelmek üzere


Apple, iPhone'un aşırı ısınmasına yol açan uygulamaların geliştiricileriyle işbirliği içinde çalıştığını ve düzeltmelerin yayın sürecinde olduğunu açıkladı. Ayrıca, sorunun iPhone 15 Pro serisinin donanımıyla ilgili olmadığını belirterek, yeni tasarımın önceki paslanmaz çelik cihazlara göre daha iyi ısı dağılımı sağladığını vurguladı. Apple, bu durumun bir güvenlik sorunu olmadığını ve iPhone'un uzun vadeli performansını etkilemeyeceğini de belirtti.

5 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page